دو برادر افغان به جرم قتل خواهرشان در آلمان به حبس ابد محکوم شدند

این دو برادر خواهرشان را که از شوهرش طلاق گرفته بود و سعی داشت زندگی جدیدی را آغاز کند، به قتل رساندند

دادگاه دو برادر افغان از مارس ۲۰۲۲  آغاز شد و در فوریه امسال حکم نهایی صادر شد - JENS SCHLUETER / POOL / AFP

دادگاهی در شهر برلین آلمان، روز پنجشنبه ۲۷ بهمن (۱۶ فوریه)، دو برادر افغان را به جرم قتل خواهر ۳۴ ساله‌شان به حبس ابد محکوم کرد. این دو برادر که هر کدام ۲۸ و ۲۴ سال دارند، خواهر بزرگ‌ترشان را که مادر دو فرزند بود، به‌دلیل اینکه با سبک زندگی او موافق نبودند‌، در تابستان ۲۰۲۱ به قتل رساندند.

توماس گراس، قاضی و رئیس دادگاه برلین، هنگام اعلام این حکم گفت: «این افراد در تلاش بودند تا خواهرشان را از حق انتخاب در زندگی‌اش محروم کنند.»

تحقیقات پلیس و سپس مراحل دادستانی نشان داد که مقتول به اسم مریم ح. با دو برادرش چند سال پیش به‌عنوان پناهنده به آلمان آمده بودند و او مدتی قبل از کشته شدنش، از شوهر افغانش طلاق گرفته بود. این زن که مادر دو فرزند ۱۰ و ۱۴ ساله بود، «قصد داشت که به‌عنوان یک زن آزاد، رابطه جدیدی را آغاز کند، اما برادرانش با این کار مخالف بودند.» فرزندان زن مقتول اکنون تحت سرپرستی اداره امور نوجوانان آلمان قرار دارند.

برادر بزرگ‌تر، سید یوسف ح، در جریان محاکمه مدعی شد که مرگ خواهرش یک تصادف بود و برادر کوچک‌ترش مقصر نیست. وکلای برادر کوچک‌تر، سیدمهدی ح، خواستار تبرئه او شدند، اما قاضی دادگاه در نهایت هر دو برادر را به حبس ابد محکوم کرد. دادگاه آلمان به‌دلیل حفظ رازداری، اسم خانوادگی افراد را ذکر نکرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بر اساس گزارش پلیس، این دو برادر در ژوئیه ۲۰۲۱ خواهرشان را برای گفت‌وگو به یک خانه در برلین دعوت کرده بودند و سپس او را به قتل رساندند و جسد مثله شده‌اش را در چمدانی گذاشتند و به ایالت بایرن، جایی که برادر بزرگ‌تر زندگی می‌کرد، منتقل کردند. دوربین‌های امنیتی ایستگاه قطار این دو مرد را در حال کشیدن یک چمدان بزرگ چرخ‌دار نشان دادند.

سه هفته پس از ناپدید شدن این زن، پلیس که در جست‌وجوی او به‌عنوان یک گمشده بود، سرانجام از طریق دوربین‌های امنیتی و ردیابی تماس‌های تلفنی مقتول، دریافتند که او به قتل رسیده است. پلیس سپس دو برادر و در نهایت جسد مثله شده مقتول را که با چمدان در نزدیکی محل زندگی برادر بزرگ‌تر در بایرن دفن شده بود، پیدا کرد.

این دو برادر قتل خواهرشان را یک قتل ناموسی خواندند و دلیل آن را سرپیچی او از قواعدی که عرف و سنت افغانستان برای زنان تعیین کرده است، عنوان کردند.

طلاق به درخواست زن و سپس تلاش زن برای داشتن رابطه جدید یا ازدواج مجدد، ازجمله مواردی است که هنوز در افغانستان  یک تابو محسوب می‌شود و به زنی که طلاق گرفته باشد به چشم یک زن بی‌بندوبار و خطرناک برای اخلاق جامعه نگاه می‌شود. اغلب مردان به خود حق می‌دهند زنی را که طلاق گرفته است، شدیدا کنترل کنند و در صورتی ‌که زن از قواعد تعیین شده سرپیچی کند، به‌راحتی دستور مرگ او را صادر می‌کنند.

دادگاه‌های افغانستان حتی در ۲۰ سال گذشته که ظاهرا قانون و دولتی وجود داشت، قتل‌های این‌چنینی را با عنوان مسائل خانوادگی و ناموسی پیگیری نمی‌کردند، زیرا با محکوم کردن مجرمان در واقع با عرف و سنت جامعه مقابله می‌کردند و این کار معمولا برای قاضی و دادستان گران تمام می‌شد. اما در آلمان، این چندمین بار است که مردان افغان برای قتل‌های ناموسی محاکمه می‌شوند و از آنجایی که در قوانین قضایی آلمان حکم اعدام وجود ندارد، به حبس ابد محکوم می‌شوند.

بیشتر از جهان